2013. december 6., péntek

Egy kis összegzés...


Sokan kérdezik, hogy élünk,  mennyire jött be  a számításunk...

Hogy hogyan élünk? Nyugodtan, boldogan. Szabadon, lekötve.
Lekötve: Nyáron rengeteg munkával, sokszor fáradtan. Reggel 6 körül kelünk, este 9 előtt nem jutunk be, ha kivételesen mégis, akkor valamit biztosan elfelejtettünk.:-)) Vacsora negyed tíz, fél tíz.  A legkésőbbi negyed tizenegy volt. Nem megyünk nyaralni, itt nyaralunk, ha lejutunk a Petörke tóhoz úszni.:-)) Ha intéznivalónk van, akkor max. 6-8 órát tudunk távol lenni itthonról. Az etetések, fejések időpontja fix, bármi mást csak azok után tudunk csinálni. Ha vendég jön, a vendégháznak makulátlannak kell lennie.
Szabadon: Mi döntjük el, hogy milyen (etetés, fejés után) sorrendben tesszük a dolgunkat. Nincs főnök. A siker a mi sikerünk, a kudarc a mi kudarcunk. Mi döntjük el, hogy milyen és mennyi állat legyen. Mi döntjük el, hogy milyen portékákat készítünk. A saját szánk íze szerint.Ha valamire már nincs energiánk, azt elhalasztjuk (ha lehet), és akkor csináljuk meg, amikor már lesz.
A szabadság azt jelenti, hogy ott élünk, ahol szeretünk. Az tesszük, amit szeretünk. Olyan a házunk, amilyet szeretünk: meleg, barátságos, csinos. Olyan gyönyörű a környezetünk, aminél szebbet nem is kívánhatnánk magunknak.
Télen könnyebb az élet! Etetni ilyenkor is kell, mellé jön még a fűtés, hólapátolás. Később kelünk, korán be tudunk menni. Napközben akol, istállókarbantartás, lombgyűjtés, favágás. Rossz idő esetén diópucolás, olvasás, filmnézés. Az esték nyugodtak: tököt vagy gesztenyét sütünk, teázunk vagy forraltborozunk, beszélgetünk. Vagy ilyenkor is diót pucolunk, miközben hangoskönyvet vagy előadásokat hallgatunk a Youtube-on.

Hogy hogy jött be a számításunk? Meg lehet-e ebből élni? Szerintünk igen. Biztosat  a következő szezon után fogunk tudni, akkor látjuk a költségeket és a bevételt. Meggazdagodni nem akarunk, csak megélni. TISZTESSÉGESEN, a szó legnemesebb értelmében.

10 megjegyzés:

  1. Kedves Anyavirág!
    Már olvaslak egy ideje és nagyon-nagyon drukkolok nektek! Gratulálok mindahhoz, amit eddig létrehoztatok. Tiszta szívből kívánom, hogy úgy tudjatok élni, ahogyan azt megálmodtátok magatoknak.

    VálaszTörlés
  2. Olyan jó volt olvasni!
    Bár én is így élhetnék, állandó rohanás nélkül...
    Nem könnyű élet ez sem..de mégis..szabad...és van látszatja a munkátoknak.

    VálaszTörlés
  3. Mindig megnyugtat és feltolt, ha téged olvaslak. Minden szavadban benne van a lelkesedés, a boldogság és az elégedettség. Ami meg nem ideális, arról egy kis öniróniával lehet írni, máris konnyebbnek tunik minden. Kívánom nektek, hogy maradjatok továbbra is ilyen boldogok. És bízom benne, hogy egyszer eljutunk hozzátok, mert nagy vágyunk a nagyobbik lányommal ♥

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A jókívánságot köszönjük és várunk Benneteket sok szeretettel!:-)

      Törlés
  4. Sikerüljön! Szívemből kívánom! :)

    VálaszTörlés
  5. Elejétől kezdve "követlek". S a lényeg azt hiszem abban van, hogy nagyon vágytál/vágytatok erre. S egyetlen mondatod átöleli ezt:"a siker a mi sikerünk, a kudarc a mi kudarcunk". Rég nem szóltam hozzád, de most hadd tegyem: szeretném, ha évek múlva is ezt az érzést érezném "átjönni" a mondataidon. Én úgy érzem, hogy a kezdeti hatalmas kérdőjelek ma már felkiáltójelekké alakultak, boldogok vagytok, tisztességesen éltek, s úgy, ahogy szerettetek volna anno! Kell ennél több? Ugye nem? Ez ugyan rengeteg energiával jár, amit belefektettek, de azért én boldog vagyok attól, ahogy az életetek alakulásáról írsz, hatalmas fába vágtátok a fejszéteket és nem tört bele!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rózsa! Nagyon köszönöm a kedves szavakat és a jókívánságokat...

      Törlés
  6. Elejétől fogva követem a blogodat és nagyon örülök, mert úgy érzem révbe értél. A leginkább engem megkapó mondatod., ami miatt úgy érzem szólnom kell hozzád az a " a siker a mi sikerünk, a kudarc a mi kudarcunk". Annyi álom / és kétely volt anno a döntésed előtt, s ma már nincsenek kételyek, csak annyi, hogy az álom valóra vált. Tudom, hogy rengeteg munkával, de érzem, hogy révbe értetek, boldogok vagytok. Kívánom, hogy ez az érzés soha ne múljon el! :-)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon várom a "végkifejletet". Én is ilyen helyre kívánkozom, de mindenki azt mondja gyerekes képzelgés , hogy így meg lehetne élni. Főleg 4 gyerekkel. A vidékiek szerint egyenesesen öngyilkosság falura költözni. Szóval várom a végét...és sok erőt kívánok hozzá. Ha tehetjük jövőre meglátogatunk benneteket. Ja , és a mi kecske hölgyeink is túl vannak már életük első szex túráján.

    VálaszTörlés