2012. október 27., szombat

A vadszőlő halála


A házunk előtt egy szép kis lugas volt, ami megvéd a nyári nap melegétől. Szép is, valamelyest hasznos is. De lehetne hasznosabb is, ezért mennie kellett, helyet kell adni néhány tő szőlőnek, amik nemcsak szépek, nemcsak árnyékot adnak hanem gyümölcsöt is. Valamilyen rezisztens (ellenálló) fajtát választunk, amit nem kell permetezni.

Íme az ilyen volt- ilyen lett képek:





 Hát tudom, hogy most nagyon kopasz, de majd meg fognak nőni az új növények is....
Amúgy a "piszkos munkát" Rebeka lányommal együtt végeztük el. Egy növénytől megválni mindig szomorú, de a praktikum győzött. Amúgy már nagyon el volt öregedve, úgy tört a csukló vastagságú töve, mint a ropi, meg a magasabban lévő ágai is, lehet, hogy amúgy sem húzta volna sokáig.

Közben az uram összeszedte és elégette a nyáron lekaszált, akkor mellig érő gazt, ecetfákat a leendő kertben. Most már lehetne gyomirtózni.
Józsi bácsitól kaptunk egy kosár zöldségzöldjét, azokat még megmostam, megszárítottam a diófa alatt: egy részét lefagyasztottam, a másik részét a Drágám összeaprította és sóval üvegekbe rakta.  És vége is lett a szép, hosszú őszi hétvégének.....

Még néhány kép Pirikéről, aki szépen növöget, nagyon élénk (szerintem kiváló egerész lesz belőle), és imádni való. Annyira jól érezte magát Dadán, hogy amikor elkezdtünk pakolni, hogy visszaindulunk Pécsre, több szökési kísérletet tett, még a fenyőre is felmászott, pedig arra még nem is járt soha.....
Talán a féltető alatt nem vesznek észre...

Jaj, jönnek...

Azt hiszem lebuktam....

Még nem késő menekülni....


4 megjegyzés:

  1. Mióta Rád bukkantam, szívesen olvaslak, de rám legjobban a Pirikés fejlemények, beszámolók, FOTÓK! hatnak:)) Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pirikéről még biztos lesz szó is, kép is, mert nagyon szeretjük, nagyon aranyos és nagyon szórakoztató. Ja, és persze nem utolsó sorban nagyon fotogén.:-))

      Törlés
  2. Szép lesz az új pergola is, tuti! Pláne szőlővel!

    VálaszTörlés
  3. Olyan jó olvasni, hogy így haladtok!:-) És Pirikéről is!:-)))

    VálaszTörlés