2012. október 9., kedd

No nem, azért nem ilyen rövid volt a hétvége!:-))


Drágám végigjelölte a télen kivágandó fákat (lomb nélkül nehéz lesz eldönteni, hogy a nyáron melyik volt szép lombos). Én kivágtam az egyik csipkerózsabokor (mennyi féle rózsa van nálunk: csipke, "őszi", kövi:-)) elszáradt ágait.

Szombat este voltunk a falu búcsúnapján misén, ahol a zalakomári atya (vendégségben volt a faluban) igencsak fontos, "köznapi" dolgokról beszélt, amiket magunk is nagyon alapvetőnek tartunk: a falusi élet lényegéről, szembeállítva  mai életszemlélettel. A misén a faluközösség énekkara énekelt, csodálatos hangzással, gitárkísérettel.
Utána egy rövid, de megható megemlékezés volt az aradi vértanúkról.  Minden közhelytől mentesen, egyszerűen, hogy egykori nagyjaink halála ne merülhessen feledésbe. Vajon hány kistelepülésen emlékeztek meg róluk az iskolán kívül?

Mikor hazaértünk csodálatos csillagos volt az égbolt felettünk. Ilyet Pécsett nem látni. Sőt sehol. (Augusztusban a lányoknak is megmutattuk,  még a flegma kamaszok szava is elállt, annyira a hatása alá kerültek.) A Tejutat én még életemben nem láttam, csak ott, Dadán. A Zselicben. A következő bejegyzésben írok még erről.

És volt időnk még hétvégén új szomszédainkkal, barátainkkal is beszélgetni, hogy mi történt a héten. Mindig kedvesen érdeklődnek, hogy mi a helyzet a házeladással. Azt hiszem, várnak minket.:-))

Én meg bepillanthattam a kézművesség műhelytitkaiba: Kata (akinek "csodáit" már láttattam a Mesterségek Ünnepén készült fotókon) megmutatta hogyan dolgozik, hogyan születnek a motívumok kontúrjai, hogyan kanyarodnak, kunkorodnak  az ékszerekre, és hogyan telnek meg színekkel, ragyogással. Bemutatta új terveit: talán minden eddiginél szebbek. Olyan szimbólumok jelennek meg, kapcsolódnak össze, olyan színvilággal...  Hihetetlen...

Egyik kedves szomszédunk megkérdezte, hogy tarthatja-e nálunk a motorját, kapálógépét, biciklijét az istállónkban (ahogy eddig évekig), mert egyetlen melléképülete ilyenkor fatárolóként szolgál. Persze, mondtuk, hiszen még (sajnos) nem laknak ott állatok. Ahogy áthozta, Drágám megtanult a leendő (egyelőre induló méretű) fűszerkertünkön rotálni. Így mindenki jól járt: a gépek védett helyre kerültek, nekünk pedig kész a fűszerkertünk, már várja a "kezdőcsomagot": mentát, citromfüvet, levendulát, és Pécsről áttelepülve: rozmaringot, zsályát. Vennünk kell oregánót és kakukkfüvet, mert azok már a régi helyükön elöregedtek. Ja, meg lestyánt.... De azt lehet, hogy jobb lenne tavasszal.

Szóval ilyen sok minden belefért ebbe a hétvégébe.:-))

A jövő héten mázolás?:-))




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése