2012. október 2., kedd

Kép nélkül


...mert, hogy otthon felejtettem a fényképezőgépet.
Pedig gyönyörű idő volt, sokan voltak a Petörke-Portékán, ott is szerettem volna képeket csinálni. De a linkre kattintva, azért láthattok képeket e helyi piacunkról (remélem már mondhatom így, mint már majdnem teljesen helyi lakós). Vettünk zöldségeket, a szokásos isteni répatortát Melittánál (sajnos a rozsos-diós kenyere már elfogyott), fejszenyelet, pelyhesített tönkölybúzát (kásának szeretném megfőzni tejben, kíváncsi vagyok milyen lesz). Kaptam szülinapi ajándékot, egy gyönyörű sütőtálat (fénykép legközelebb, a fent említett okok miatt). Ja és mézet. Még rengeteg mindent tudtunk volna vásárolni, de már nagyon sokadika volt. Szerencsére gyümölcsöt nem kellett vennünk, abból bőven van.
A nap hátralevő részében Rebeka lányommal diót, gyümölcsöt szedtünk, elrendeztük őket papírdobozokba a téli tároláshoz. Aztán ő befejezte a kezdeti fűszerkert ásását, én meg füvet nyírtam. Bizony ám! Mert végre úgy kizöldült az udvar, hogy bizonyos helyeken már vágni kellett a füvet. Életemben először benzinmotorossal. Hát mit mondjak? Ez sem könnyű munka. Főleg, mert akkora vakond- (vagy mi a csuda) túrások vannak, hogy azokon meg elakad a gép, illetve -a vizes földbe beásva- magát lefullad. Szóval a sok hepe-hupa egy kicsit off-road jelleget adott a műveletnek.:-)) Úgyhogy sötétedéskor  a Zsolt már kivette a kezemből, és ő fejezte be. Ő egész nap még glettelt, illetve átrakott egy kapcsolót a vendégház étkezőjében, mert abszolút használhatatlan helyen volt. "Nem fog sokáig tartani, max. 1 óra az egész" ígérte a Drágám. Na, hát a kivéséssel, visszavakolással, gletteléssel elment az egész délután. De ez már csak így szokott lenni. Sebaj!!:-))
Másnap késő délelőtt jöttek a bátyámék, akik még nem látták a "birtokunkat", így vendéglátással telt az időm, szegény Drágámnak meg egy kis csiszolással, és "szilózással" (réseket tüntetett el egy sziloplaszt nevű, tubusból kinyomható, festhető dologgal). Aztán még egy kis mosogatás, gyümölcsszedés cefrének, és vissza Pécsre.
Szóval megint nem tudtunk festeni, de ezen a héten már tuti fogunk. "Ha valami közbe nem jön", ahogy mondani szoktuk.:-))o

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése