2012. szeptember 7., péntek

Segítség!!! Bramac járólaphoz való EREDETI téglavörös fugázóanyagot keresünk!!!


Segítségeteket kérném: tud-e valaki Bramac járólaphoz való EREDETI téglavörös fugázóanyagot valahol. Már 2 maréknyi elég lenne.:-(( De ha több van, az sem baj.

A házunk konyhája, előszobája, a leendő vendégházunk konyhája Bramac téglavörös járólappal van burkolva. Szegélye azonban nincs, a fal mellett óvatosan mostak fel, így a következő helyzet állt elő: a fal mellett a járólap mindig kicsit koszos maradt (fémszivaccsal próbáltam felsikálni), míg a fal alsó részét szürkés fekete csík szegélyezi, ahol mégiscsak hozzáért a felmosófa. A vendégház rész különösen nagy igénybevételnek lesz kitéve, sok-sok takarítással, ezért úgy döntöttünk, hogy szegély kell, hogy megvédje a falat, és, hogy rendesen fel lehessen mosni. Egy kedves barátunk, aki mellesleg burkoló is, elvállalta és 1-2 óra alatt fel is rakta a szegélyt, azzal, hogy majd mi másnap körbefugázzuk az előző lakók által otthagyott, maradék, eredeti porral.
Hát mit mondjak, fura egy meló volt. Rettenetes ez az anyag. Fog, mint a csuda. Ez azonban a kisebb baj! A nagyobb az az, hogy az utolsó 1 méterre nem maradt!:-(( Ez a méreg, nem a cián, ahogy Apukám szokta mondani. Rohantunk Kaposvárra, bejártuk az összes építőanyag kereskedést, de nincs sehol. Az egyik helyen megtudtuk, hogy már nem gyártják, kis szerencsével azonban valami maradékot fellelhetünk valahol. Na, ez eddig nem sikerült.Ha valaki tud valahol, vagy maradt neki, kérem értesítsen. Országomat két marék vörös porért!:-)) (Hú, lehet, hogy Szvatopluknak is burkoláshoz kellett az az egy-két marék föld??:-))

Nem baj, ha több van belőle, hiszen a mi lakrészünkön is szegélyezve lesz, oda is kell majd.

Ha viszont Kaposváron jártunk, készítettem pár fotót erről a csinos, kedves kisvárosról:


Katolikus gimnázium


A Városháza








A színház hangulatos kirakata




Ezt vehetjük szó szerint?:-))





Azért a kazánházat kifestettük.:-)) És az Uram kijavította a kutunk cserepeit, így most gyönyörű. Illetve lesz, festés után.



2 megjegyzés:

  1. Nagyon szépültök! A kútház pedig kiváltképp gyönyörű! Használni is lehet? Sajnos Bramac ügyben nem tudok segíteni, bár ismerőseim is burkoltak ilyennel, de már évekel ezelőtt, egy deka sincs nekik :(

    VálaszTörlés
  2. A kutat lehet használni, de mint már az első bejegyzésekben írtam, igen gyenge hozamú.:-((

    VálaszTörlés