2012. szeptember 11., kedd

Nem sok történt


Nem sok minden történt a múlt hétvégén, igaz rövidre is sikerült. Apukámhoz mentünk szüretre a Duna partjára szombat délelőtt. Kb. 3/4 óráig tartott az egész szüret. Máskor azért 3-4 órát eltöltöttünk szedéssel, pedig többen szoktunk lenni. A szőlő szép is, édes is, de a szárazság miatt nagyon kevés volt.
Így csak szombat késő délután indulhattunk Dadára, nagyfiúnkkal együtt, aki most volt lent először, mert eddig Budapesten dolgozott. Aztán vasárnap délelőtt barátaink látogattak meg minket, délután meg sietnünk kellett haza, mert 6-ra jött egy érdeklődő megnézni a pécsi házat. És naná, hogy a vevő az első.

Viszont előző pénteken nekiláttunk egyik szappantanfolyamos társammal az önálló mosószer és szappankészítésnek. Mindkettő jól sikerült, bár kissé elhúzódott. Csináltam levendulás-körömvirágosat, fahéjasat, és csokis-mentásat. Jók lettek, bár kicsit sötétebbek, mint terveztem. Sebaj. Persze mind kecsketejes.:-)) Majd teszek fel képeket, ha fotóztam. Legközelebb kókuszosat készítek, és lassan a karácsonyi illatosnak is nekiállok, az lesz mindenkinek az ajándék.:-))

Azt még elfelejtettem az előző beszámolómhoz hozzátenni, hogy megérkezett az első része a téli tüzelőnknek. Arra számítunk, hogy a tél már ott ér minket, így előre gondoskodunk a fűtésről, nehogy gond legyen. No meg még szárad is addig. 5 részletben érkezik az évi mennyiség, így könnyebb behordani is.

Ami szintén kimaradt: szalonnasütésre voltunk hivatalosak kézműves-ékszerész szomszédainkhoz szombaton.  Nagyon jól sikerült, jó étel, jó társaság, jó borok. Mi kellehet még?:-)) Most sütöttem először mangalica szalonnát..... Hát csak szuperlatívuszokban tudok írni róla. Sőt, le sem lehet írni, hogy milyen finom a mangalica szalonnája: isteni ízű, omlós, krémes, hihetetlenül finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése