2016. április 4., hétfő

Csodálatos Mary...


A fenti cím Mary Poppinsra utal, de ebben az esetben csak a keleti szél és a meglepetésszerű érkezés a kapcsolódási pont. (No meg a név.) Hozzánk nem egy nevelőnő  érkezett a húsvéti széllel, hanem egy bárány, egészen pontosan húsvét hétfőjén. Végül is, mikor máskor jelent volna meg egy húsvéti bárány?!:-)
Szóval a történet: a szóban forgó bárány, húsvét hétfő délutánján fel-alá korzózott Dada főutcáján. (Nem mintha lenne Dadán másik utca is.:-) A szomszédunk bekopogott, hogy a miénk-e a fent nevezett jószág, hiszen nekünk vannak állataink. Az igaz, hogy nem tud róla, hogy lenne bárányunk, de nálunk "sohase lehessen tudni". Válaszoltunk, hogy nem, de azért kimentünk megszemlélni az illetőt. Aztán Drágám felhívta a helyi juhászt, hogy jöjjön, mert biztos az övé. Miután kutyáinkat is nagyon érdekelte a "kis turista", el kezdték szagolgatni, amitől szegény bárány úgy megijedt, hogy fel-alá rohangált, a kutyák utána, mert játéknak vélték a dolgot. Nem volt mit tenni, szegény párát meg kellett fognunk, mielőtt világnak szalad, ahol esetleg idegen kutyák vagy aranysakálok martaléka lett volna az est beálltával. Nem volt egyszerű megfogni, beszorítottuk a kerítéshez, ahol a Zuram (a szomszédok elismerő pillantásaitól kísérve) elkapta a hátsó lábát. (Nemhiába, kecskéken edződött az én Drágám!:-) Lefektette a fűre és vártuk a juhászt. Elég sokára jött, de jött. Aztán egy pillanat alatt megállapította, hogy nem az övé, nem az önkormányzaté, és még pár emberé nem. Aztán felhívott két szóba jöhető gazdát, de az övék sem volt. Így hát nálunk marad, amíg előkerül a gazdája. Ha meg nem kerül, akkor nálunk jó helye lesz. Szerencsére lány, így tulajdonképpen megalapozhatjuk a saját "juhászatunkat".:-)
Már csak nevet kellett adni neki. Drágám javasolta, hogy valami biblikus nevet kéne neki adni, mert mégis csak a Feltámadás ünnepén jelent meg. Mire én: az szentségtörés lenne, ha mondjuk Máriának hívnánk.  Mire a Zuram: akkor legyen Mariska! Hát így lett Mariska.:-) Úgy is folyton füvezni fog!:-)

A húsvéti bárány
Hogy mi történt még Dadán?

Kifestettük a vendégházat, hogy az új szezont tisztán, megszépült környezetben kezdjük. Még a járólapot is átfestette a Drágám. Ablakpucolás, függönymosás, vasalás, szóval egy igazi tavaszi nagytakarítás. Úgyhogy most már hivatalosan megérkezett a tavasz Dadára!

Tavaszi kontraszt1
Tavaszi kontraszt 2
És néhány egyéb tavaszi kép, csak úgy:






Ma délután kipakoljuk a tetőtérből a bútorokat, hogy a Zuram le tudja rakni a laminált padlót. Aztán kap a fenti fürdő egy csinos, rusztikus ajtót. Azután csak sötétítő függönyt kell varrni és a tetőtérbe is jöhetnek a vendégek.
Egyre gyakrabban gond az, hogy nincs elég férőhelyünk a vendégházban. (Igen, jól érzitek, ez nem panasz volt, hanem dicsekvés!:-)
No, mostantól jöhetnek nagy családok, nagyobb baráti társaságok is.:-)

1 megjegyzés: