2016. április 26., kedd

Állatállomány bővülés (és csökkenés)


A bejegyzést egy szomorú hírrel kell kezdenem: újfent nálunk járt a róka!:-( (Ez mondjuk épp ellenkező előjelű, nem éppen bővülés.)
Nagyon nagy kárt csinált: 16 tyúk, plusz egy óriás cochin kakas. A kakast nemrég kaptuk Piroska barátnénktól, egy igazi gyönyörű, kiállítási jószág volt. Még azelőtt elvitte a róka, hogy lefényképeztük volna, így már emlékünk sincs róla. 
A rókacsapda beszerzése már folyamatban van! (Üzenem a rókáknak.)

Ami jó hír viszont: hozzánk került Pipitér, a 3 és fél hónapos búr gödölye. Igen hamar összebarátkoztunk, nagyon kedves jószág. Drágámat árnyékként követi, amikor az a karámban ténykedik. Valószínűleg amolyan család kedvence lehetett. Sajnos már meglévő kecskéink nem nagyon kedvelik, így egyelőre a tehénnel és a szamárral van együtt. 

Legel


Ej, de széles jókedvem van!:-)

Pipitér portré
Hogy miért vettük meg Pipitért? Mert búr kecskénk még nem volt, tovább színesíti az állatállományt.  Ja, és mert Drágám tenyésztési kísérletbe kezdett.:-) Ja, és mert tüneményesen szép!:-)

Végre pótoltuk futókacsa állományunkat is, köszönjük őket is Piroska! (Úgy látszik Piroska barátnőnk udvari beszállítója lett a Szarkafészeknek!:-)

3 hetesek

Szinkronban


Portré
És nemsokára tovább gyarapodunk, két kecskénk hamarosan elleni fog. Szépen kitőgyeltek, különösen Rozsdás, aki már menni alig bír a tőgyétől.

Rozsdás

Rozsdás, alias Dolly Buster:-)

Ezt nevezem tőgynek!:-)
Alig várom már a kisgidákat! Akarom mondani a kis gödölyéket, mert, hogy azok lesznek.:-) 

Ja, és nem mellesleg, akkor hamarosan megint lesz saját tejünk, sajtunk, túrónk!!!!!:-) Hurráááááá!!!:-)

"Lapzárta" után érkezett a hír, illetve a róka. Újfent. Fényes nappal, a kapirgáló tyúkokat vitte el. Jelenlegi baromfi állomány: 4 (!) tyúk, 2 kakas, 4 futókacsa.:-(  Vesszenek a rókák! 

3 megjegyzés:

  1. Nem próbáltok beszerezni egy pulykapárt? Talán a kakas hangja elriasztja a rókát. Mi egyelőre még megúsztuk a támadását. Tavaly ragadozó madár támadások tizedelték a baromfiállományt. Bízom benne, hogy a pulykakakas őket is távoltartja...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolod, hogy az segítene? A tyúkokat nem bántják?

      Törlés
    2. A puykák - szeptember óta vannak nálunk, és a pipe most költi a tyúk- és pulykatojásokat is, lévén kiváló kotlós! - a tyúkállományt nem bántják. A pulykakas viszont alaposan helybenhagyta az egyik kakasomat, viszont ez a kakas túl sokat képzelt magáról...Alig tudtam élve kimenekíteni a pulyka csőréből, és több hetes volt a felépülése, teljesen különzártan a többiektől. Azóta újra együtt vannak a baromfiudvarban, de ez a lecke megtanította a kakasomat, hogy ne húzzon ujjat a pulykával.
      Egyébként pedig a pulykát még mi is tanuljuk, jó fejek, és én is az udvar színesítése miatt szereztem be őket, nem karácsonyi sültnek:))

      Törlés