2014. június 6., péntek

Falusi turizmus kicsit másképp:-)

Ahogy mi csináljuk...

Nem is olyan régen nagyon kedves vendégeink voltak (többen is, mert nekünk valóban csak nagyon kedves vendégeink vannak:-), akiknek az volt külön a kérése, hogy had próbáljanak ki mindent, amit egy gazdaságban lehet. Ez azért érdekes külön kérés, mert, hogy nálunk eddig is kipróbálhatott mindenki mindent, amit szeretett volna.
Azt már mástól is hallottuk, hogy a honlapon szerepel, hogy fejni lehet, vagy bármit, de aztán a helyszínen szokott kiderülni, hogy mégsem, vagy nem úgy, vagy gyerekeknek nem, vagy egyáltalán.

No nálunk ez másképp van: itt kérem lehet fejni kézzel tehenet, kecskét. Lehet nyuszit, gidát, kisbocit simogatni, etetni. Végig lehet nézni a sajtkészítést, vajkészítést, szörpöt lehet csinálni (ha van miből). Itt lehet cseresznyét, szedret, barackot, meggyet, szilvát, almát enni a fáról. Lehet segíteni, akinek van kedve, lehet kérdezni, kíváncsiskodni.
Igen, ez nem kevés plusz idő, de mi így szeretjük csinálni. A mi összes kérdésünkre is felelt mindenki, akit kérdeztünk, mi is kipróbálhattuk barátainknál a fejést, ők sem sajnálták rá az időt. Ezeket a dolgokat: tudást, tapasztalatot mi is úgy kaptuk, nem sajátíthatjuk ki.:-)

Néhány kép kedves vendégeinktől:

Szereti, szereti:-)Dokumentálni kell az élményeket
No, akkor nézzük a kecskefejést, hogy csináljuk?

És a tehenet ?:-)


Nem is kell tőle félni

Na tőle aztán pláne nem:-)

Ez régen úgy is a nő dolga volt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése