2013. július 29., hétfő

Megint gyarapodtunk


Pirikéről akartam feltenni vemhes képeket, de mire ide jutottam, meglettek a kiscicák. Rohan az idő, rohanunk mi is, egyre nehezebben jutok géphez. Sebaj!:-))

"Garfield" Pirike


A vérszomjas kismama



Szóval közben meglettek a kiscicák, hatan (elárulom: azóta már a szemük is kinyílt:-)):




A gondos anyuka
Pirike nagyon szépen neveli őket. Ha itthon lesz a lányunk (jelenleg ő a blog hivatalos fotósa), teszek fel róluk képeket. Ja, és várjuk a cicaszerető örökbefogadó szülők jelentkezését!:-))

Készül a tetőtér (immár fél éve folyamatosan:-)), már csak egy kis aljzatbeton és festés hiányzik, meglett a nyílászáró.



A gyönyörű fa ajtó és ablakok


Fürdő



 
Még építési terület képet mutat a tetőtér
 
Gyarapodtunk szénában, szalmában: kb. 600 bála szénával és 250 bála szalmával (kis kockabála) várjuk a telet, aminek bőven elegendőnek kell lennie ehhez az állatállományhoz.

És gyarapodni is fogunk, ugyanis itt járt az inszeminátor (őt nyakkendős "bikának" is hívják:-)), és megvizsgálta a két tehénkénket, így most már biztosan tudjuk, hogy mindkettő "borjút fogott", azaz vemhesek. (Nem tudom figyelitek-e, hogy milyen rutinnal használom már a szakzsargont.:-)) Bizony, bizony, januárban illetve februárban fognak születni a borjak. Reméljük üszők, azaz nőstények lesznek!


A legfontosabb hír mégis az, hogy megnyitottuk a 
SZARKAFÉSZEK VENDÉGHÁZAT!!!

Hivatalosan, engedéllyel, vendégkönyvvel, határozattal a jegyzőtől,  ahogyan azt kell!:-)) Épp, hogy megszáradt a pecsét az engedélyen, másnap már meg is érkeztek az első vendégek Budapestről, egy nagyon kedves, szimpatikus házaspár, egy hétre. Ezt nevezem időzítésnek. Mondjuk kapkodtunk is a végén, hogy minden rendben legyen.:-)) De sikerült!:-))
 
Néhány kép a vendégházról:



A szekrény mellett pótágy, gyerekágy
(Amúgy 5+1 személy befogadására alkalmas a ház.)












Itt Bárdudvarnokon nincs üdülőhelyi díj, valóságos adóparadicsomban élünk!:-))

És amiben nem szeretnénk gyaraponi: drága Kacatunk tüzel, Dada összes kutyája (bár nagyjából ez eddig is így volt) nálunk dekkol. Kénytelenek voltunk Kacatot a születészabályozás miatt magánzárkában elhelyezni, hiszen nem szeretnénk októberre egy alom tarka-barka "kacatot". Összes hódolója ott ül az "őrizetes" cellája előtt és várja annak szabadulását.

14 megjegyzés:

  1. Gratulálok Anita, sok sok vendéget!!!:-)

    VálaszTörlés
  2. Végre hírt kaphattunk felőletek! Gyönyörűen gyarapodtok, igazán gratulálok! A vendégház nagyon szép lett, sok vendéget kívánunk.

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok csodaszép a vendégház! Kívánok sok-sok vendéget! :)

    Ha kicsit közelebb lennétek...Épp kismacskát keresek, mivel most költözünk majd kertes házba..De nagyon messze vagytok Pesttől..:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérésre postázunk belőlük.:-))

      Törlés
    2. Keresd meg a Cicamentő Angyalok facebook oldalát. Rengeteg a mentett, talált macska, én két hete 6 kiscicát vittem Pestről Győrbe, mert nem fogadják be őket az állatmenhelyek.

      Törlés
    3. Előbb megpróbálom "személyesen" elhelyezni őket, de ha nem sikerül, akkor még jól jöhetnek az "angyalok". Köszi a tippet!

      Törlés
  4. Az új házunk udvara, a tv antenna, a környező házak teteje mindig tele van szarkával:)Sok szarka él felénk:)

    VálaszTörlés
  5. Egyszer meglátogatunk benneteket! Mindenképp körül szeretnénk nézni nálatok.

    VálaszTörlés
  6. Gratulálunk!

    A kiscicákból egyet-kettőt szerintem nyugodtan "eltehettek" nekünk, nálunk a macska fogyóeszköz...:-)

    VálaszTörlés
  7. Anyavirág, ha valaki Pest felé jár gyorspostával örömmel fogadunk egy egerésző kedvű,gyermekkedvelő macsekot.

    Szilvai, köszönöm a tippet, megnézem az oldalt.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm, úgy néz ki,hogy lesz holnap két kiscicánk, utcaiak, egy parkolóban élnek vagy 8-an. Így kettőnek lesz gazdája, nyugodt élete.Sajnos többnek nem tudunk otthont biztosítani.
    A Cicamentőknél csak szobacicának adnak ki cicát, mi pedig udvari egerésző macsekot szeretnénk. :

    VálaszTörlés