2013. február 11., hétfő

Költözködni jó!:-))


Ahogy azt a Pa-Dö-Dö énekli.:-))
Szóval kérem, elköltöztünk!:-)) Végre! No, van még a pécsi házban 1-2 apróság (már ha 4 db 4 méteres gerendát apróságnak lehet nevezni:-)), de lényegében eljutott mindenünk Dadára. Azért is nem voltam eddig, mert a múlt vasárnap kezdtünk költözni (teherautóval), aztán hétfőn és csütörtökön 2 személyautóval, utánfutóval folytattuk.
A kipakolás? Na, hát az nehezen megy. Mert, hogy egy családi házat költöztetünk egy fél családi házba, lévén a másik fele a már majdnem kész vendégház. Pakolunk a házba, a padlásra, az istállóba, a pajtába, sőt, a leendő tetőterünk bútorát pécsi barátaink  lakatlan lakásába is. Most tartunk ott, hogy végképp nincs meg semmi.:-))

A kezdet

Doboz doboz hátán:-))

Azért az első este szabaddá tettük az asztalt egy kis ünneplésre:-))




Ez már a másnapi villanyszerelős "csendélet"

Pirikét nem nagyon kavarta fel a dolog


A leendő konyha
 Szerdán már egészen jól álltunk, amikor csütörtökön újabb adag holmi érkezett, felborítva a már viszonylagos rendet. Ja, és leértek a virágok is.
Péntek estére megint sikerült egy kicsit rendeződni, mert este érkeztek barátaink segíteni 2 éves kisfiúkkal, így az ő testi épsége érdekében óvintézkedéseket tettünk.:-))
Szombat délelőtt aztán a fiúk nekiveselkedtek a konyhaszekrény összerakásának. Le a kádban való mosogatással, éljen a mosogatógép!- adtam ki a jelmondatot. Hát ezt estig nem sikerült megvalósítani... Maradt a kád, pedig küzdöttek vitézül..:-(
Vasárnap reggel újra nekiláttak. Késő délutánra a következő eredmények születtek: lett mosogatógép (ez jó!), nem lett mosogató és pult (ez rossz!), mert szabványosak a csapok is és a vezetékek is, de 4 féle szabvány létezik(!) és a falból kiálló és a csaptelepé természetesen nem egyezett!:-( Viszont összeállt a konyhabútor teste (ez jó), de nem kerültek rá az oldaltakarólapok (ez rossz!), emiatt nem lehet beléjük pakolni, mert annak felerősítésekor még hullik beléjük a forgács. A munkalap ma leutazik Pécsre a "szabóhoz" (nem lehet a tömör fát akármilyen dekopírral szabni, mert nem lesz szép), és már "méretesen" tér haza, hogy már csak fel kelljen erősíteni, és mehet belé a mosogató és a tűzhelylap.



Kezdődik a "játék"

Alakul


Pirike azzal segít, hogy szépen átalussza az egészet és nem lábatlankodik a "dolgozók" között:-))
A munkalap "rápróbálása"
Amúgy egész hétvégén gyönyörűen esett a hó, csodaszép az egész vidék. 
Egy csipetnyi "bibi" van még a dologban, mégpedig, hogy én még egy darabig (amíg nem indul be a sajtkészítés és a vendégház "teljes gőzzel") bejárok minden nap Pécsre dolgozni.... Napi 160 km. Ma reggel például elég nagy hóban. De sebaj, semmi sem lehet elsőre, rögtön, teljesen tökéletes...

8 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, és gratulálok. A napi bejárást Pécsre sajnos mi is ismerjük, de már csak néhány hónap, és teljes mértékben somogyi leszel.:-)
    Alig várom, hogy meglátogassunk Benneteket. De lehet, hogy megvárjuk a keltetés, végét, és már kiscsibékkel megyünk.;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vaqy egyszer csibe nélkül, egyszer meg csibével.:-))

      Törlés
    2. Meg egyszer nyulakkal.
      Meg kakast is.:-)) (Kis Vuk után, szabadon:-))

      Törlés
  2. Jaj, nagyon jó hallani, hogy beköltöztetek, gratulálok hozzá! A képekért pedig teljesen oda vagyok, nosztalgiázok felettük ezerrel.:) 8 év alatt ötször költöztem, egyre nagyobb motyóval, és egyre többen lettünk közben, de komplett házat csak kétszer költöztettünk. Jó volt. Szinte hiányzik. Szinte.

    VálaszTörlés
  3. Én imádtam mindig költözni, újra rendezkedni, új dolgokat kitalálni. Nagyon irigyellek.:)

    VálaszTörlés
  4. s látom Pirike természetesen megtalálta a maga kényelmes helyét ebben a felfordulásban!

    VálaszTörlés
  5. Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt! Ügyesek voltatok.

    VálaszTörlés