2013. február 18., hétfő

Kész a konyha!!:-))


Majdnem teljesen. Ráment az egész szombat a munkalap beállítására, rögzítésére, pedig akkor már bepakolni szerettem volna. De hát ember tervez.... A kőműves (még a régi, aki a házat építette) meg 2 cm szintkülönbséget hagy 3 méteren.:-((  Márpedig egy tisztességes munkalap nem lejthet ennyit, mert lefolyik a leves a tűzhelyről. Szóval Drágám 1 napig állítgatta a pult lábait, mire kiegyenlítette a lejtést. Ja, és a mosogatógép lábát szinte alig lehetett állítani. Ja kérem, a gyártó pontos kőművessel számolt.:-))

De ne szaladjunk ennyire előre. Pénteken ugyanis SZABADNAPOT vettünk ki és irány Barcs, a gyógyfürdő. Gyógyír testnek és léleknek.:-)) Nagyon jó volt! Mindig jó, de most különösen jó volt. Voltunk vagy tízen a fürdőben. Elfértünk.:-)) De a legjobb az volt, hogy a kinti meleg vizes medencében csak ketten voltunk Drágámmal. Aki volt már, tudja, hogy a kinti medence nagyon nagy, és egészen különleges élmény, hogy ahogy kiúszol, látod a havas fákat,  gyepet, háztetőket, nyakig ülve, úszva a gőzölgő meleg vízben. És mivel mi csak ketten voltunk, az úszómester azt a részt kapcsolta be, ahová odaúsztunk. Van derékmasszírozós rész, van vízsugár,  ami a vállat dögönyözi, van egész testre "pezsgőfürdő". Szóval élvezkedtünk kedvünkre.:-)) Szaunáztunk, gőzkabinoztunk. Jól esett a sok cipeléstől "elgyötört" testünknek. Hazafelé egy dámszarvas csapat tette fel a koronát napra, ahogy a szürkületben átsétáltak előttünk az úton, az egyik hím még vissza is fordult és megállt előttünk egy kicsit, hogy jobban megnézhessük. Még sohasem láttam dámszarvast, tudjátok ez az a lapátos agancsú. Gyönyörűek voltak.

Szombat estére kész volt a konyha, vasárnap végre elkezdhettem a bepakolást. Messzire nem jutottam, de már látom az alagút végét.
Fázisfotók a konyháról:











Még nincs csillár, szagelszívó, díszléc, szokli felszerelve, de ettől eltekintve már egy igazi konyha, a rég áhított hatalmas porcelánmosogatóval.:-))


Prike "lazít"

Már ellazulva
Húúú, de laza!:-))


Vasárnap délután filmklub szerűségen voltunk az iskolában Bárdudvarnokon. Állítólag két hetente van ilyen: a társaság megnézett egy filmet, és utána beszélgettünk. Nagyon jó volt, megint új, szimpatikus embereket ismertünk meg. Mint már mondtam: itt valódi, élő közösség van.:-))

5 megjegyzés:

  1. Szépen alakultok. A nagy hóban jó 3/4 órát késett a buszom a múlt héten, gondoltam rád. Bárdudvarnokon van a CeyBert(a nevet nem boiztos, hogy pontosan írtam le) Róbert birtoka, s ha jól tudom köré települt egy hasonló gondolkodású közösség is. Ha jól tudom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, itt van valahol a birtoka Lipótfa felé, hallottam róla. De úgy tudom, nem lakik itt állandóan, inkább Pesten. Nagy "életművész" hírében áll.:-)) De lehet, hogy ez csak legenda, ki tudja...

      Törlés
  2. Nos bevallom, mindenképpen meg akartuk várni a látogatással a konyha elkészültét.:-) Nagyon tetszik, a nagy porcelán mosogatót örökké irigyelni fogom Tőled, de ettől még barátok maradunk.;-)
    A dámvadak csodálatosak. Itt minden este egészen közelről lehet őket szemlélni, lejárnak ugyanis a faluba. Múlt héten valamelyik este egyedül voltam, Bori már aludt, és meg csak néztem ki a hóra a nappali ablakából. És akkor jöttek. Nyolcan. Elsétáltak a házunk előtt, hátra, egészen a "vendégház telkére". Ott távoznak rendszeresen, jól szét is szedték a tuti kis vadkerítést. De gyönyörűek...:-)

    VálaszTörlés
  3. Egyre szebbek és szebbek vagytok! Mi nők, egyből a mosogatót szúrjuk ki!:-) Nagyon tetszik nekem is. :-)))
    A pihenés is jókor jött, újult erővel mehet a munka.,-)

    VálaszTörlés
  4. Úgy szeretem a konyhákat nézegetni.A ház lelke!

    VálaszTörlés