2013. február 26., kedd

Cirmos cica haj.....


Szerencsére a vaj nem veszett el, sőt, elkészült....




Lehet, hogy készíthettem volna róla gusztusosabb ételfotókat fűszernövényekkel, friss zsemlével, de az az igazság, hogy ezek a képek ma reggel 5.15-kor készültek, indulásom előtt (mondhatni félálomban),  így ezzel kell beérnie a Kedves Olvasónak.:-)) Maga a vaj este 10 felé lett kész, de kóstolásra csak reggel került. Hát mit mondjak.... Maga a tökély, ha mondhatok ilyet önnön művünkre.:-))

A cirmos cica kezdetű dal meg azért jutott az eszembe, mert Pirike boldogan nyalta fel a földről az ügyetlenségemben lecsepegtetett írót. Ez azért érdekes, mert Pirike, bár a macskák nemzetségének tagja, fajtársaival ellentétben nem eszik tejterméket. Próbálkoztunk már nála tejjel (hidegen, langyosan egyaránt), tejföllel, de egyiket sem ette. Na persze: mert bolti volt!:-)) Falusi macskának falusi tejet! (Ez akár egy "agrármozgalom" jelmondata is lehetne.:-))
Viccen kívül:  egy barátunk tengeri malaca nem eszi meg a tesco-s répát, csak a kertit. Úgyhogy akár tényleg lehet, hogy csak "igazi" tejterméket fogyaszt.

Apropó Pirike: költözéskor derült ki, hogy olyannyira be akart költözni karácsonykor a Betlehembe, a Szent Családhoz, hogy kilökte az angyalt a figurák közül a földre, aztán eltüntette szegényt, mint terhelő bizonyítékot a kisszekrény alatt.  Persze költözésnél fény derült a "bűntettre".:-)) Egyelőre még nem emeltünk vádat, a "gyanúsított" mindent tagad, állítólag nem is járt a tett színhelyén. A vizsgálat tovább folyik...

2 megjegyzés:

  1. Összefutott a nyál a számban, megyek én is vajat "gyártani"...:-)
    12 liter tejet veszek hetente, megvan belőle a tejföl, a túró (Bori nem eszi a bolti túrót), és persze iszunk is tejet. Sokat.

    A tehenet jól irigylem majd tőletek, de persze nem tudnám hová tenni már. Majd Nálatok bocisimogatunk.:-)

    VálaszTörlés
  2. A szüleim kutyája meg nem issza meg a vezetékes vizet, csak ha a kútról húznak.
    Érezni a hangulatodon, nagyon bejött Neked is ez a vidékre költözés, ugye! :) Eszter

    VálaszTörlés