2013. február 28., csütörtök

Böjti recept


Múlt pénteken készítettem el a következő egyszerű, gyors ételt (tudjátok, ami mostanában a specialitásom az állandó időhiány miatt):


Kapros-tejfölös hal
Hozzávalók
1 pici hagyma
½ kg tonhal filé (más halféle is jó)
kapor
tejföl
fehérbor
só, bors
A hagymát olajon megpároljuk, közben a filét felkockázzuk, a hagymára tesszük, kicsit pirítjuk, aláöntünk egy kevés fehérbort, fedő alatt kicsit átpároljuk. Rászórunk egy teáskanál lisztet, elkeverjük vele, utána a kapor 2/3-ával, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük azt is, egy picit főzzük vele. Az étel elkészülte előtt kicsivel rászórjuk a maradék kaprot. Én azért teszek a végén is egy kis kaprot, mert intenzívebb lesz az íze, ha nem fő meg túlságosan. Rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.

Sajnos "idő hiányában" fotó sem készült.:-)) (Na jó, bevallom: megint elfelejtettem.:-))

Lassan beindul az élet Dadán.... Úgy tűnik hétfőn érdekes hírekkel, fotókkal tudok jelentkezni....

4 megjegyzés:

  1. És lenne szíved hétfőig csigázni engem? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Naná!:-))
      No jó, nem: úgy néz ki, hogy elmegyünk első állatainkért (bár a helyük még csak ideiglenes), és néhány technikai eszközt is sikerül beszerezni a sajtgyártáshoz. De a részletekkel tényleg hétfőn jövök.:-))

      Törlés
    2. Mi is holnap vesszük meg -ha minden igaz- az első két anyakecskénket.:-)

      Törlés
    3. Gratulálunk! Ha hallasz a környéken, szigorúan "jó családból való" kecskéket, szólj légyszíves. Nekünk ugye több darab kéne, "Biztos megélhetés" jeligére a hirdetőbe.:-))

      Törlés