2013. január 29., kedd

Pakolás


Hát kérem, eljött ez is. Doboz, doboz hátán, zsákok mindenütt. De szépen haladok, csak néha már lépni nem lehet, nem találok dolgokat, de sebaj! Ez ezzel jár, és már nincs sok vissza!:-)) Még a ruhák, a kamra kis része, és a konyha. A konyha az utolsó, hiszen enni az utolsó pillanatig kell.:-))

A hétvégén Dadán takarítottunk a lányommal. Sajnos a fényképező a nagy rohanásban Pécsett maradt, így képet nem tudok mutatni.  Kész a vendégfürdő, nagyon szép, már csak ki kell festeni. Kész a nappali és a háló hajópadlója, gyönyörű lett. Sajnos az előszobában és a konyhában  ahol vakolni kellett, megrepedezett a falfesték (hajszálnyi, alig látható), mert a vakolat nem tudott kiszáradni teljesen (időhiány), a rákent glett pedig rugalmatlan, és festés után úgy döntött, hogy nem követi a vakolat összehúzódását, így megrepedt és vele a rajta lévő festék. A kőművesünk kijavította, de az ezzel járó csiszolás megint porral járt, úgyhogy megint nincs tisztaság. Lehet, hogy már sohasem lesz?:-)) Sajnos csíkos lett a javítás, úgyhogy lehet, hogy megint ki kell festeni. Bár a Jani (kőműves) megígérte, hogy szépen utána javít. Ezt már lehet, hogy csak a költözés napján látjuk meg.
Amit mi tudtunk csinálni: a mi fürdőnket kifestettük, kitakarítottuk (nem volt kispálya:-)). Az étkező, konyha, bejárati ajtó ablakait megpucoltam, ajtókat lemostam. Sajnos a hálóban, nappaliban ugyanezt nem tudtam megtenni, mert a nem lehetett rámenni a  frissen lakkozott padlóra. Levittünk két csillárt, azokat fellógattam, lemostam.a a kamrát nem tudtuk kifesteni, mert nem volt kijavítva, csupa luk a fal, így csak lemostam a födém fagerendázatát és kiszalagoztam, hogy már csak javítani és festeni kelljen.
 Rebeka lányom közben összeporszívózta a vendégház részt (mert persze ott is megint kosz lett, felmosott, kivasalta a függönyöket és fel is rakta az étkezőben.  Most már az is otthonos kezd lenni.:-)) (Ha leszámítjuk a szobában ideiglenesen állomásozó ikeás konyhabútort.:-)) Persze az vendég konyhaszekrényt újra ki kell majd pakolni, kimosni, és mindent elmosogatni újra, mert beszállt a por.:-(( De az már csak majd. Majd, ha már ott lakunk! Mennyit is kell aludni addig? Hatot vagy hetet? Bizony!:-))
Ja, és lehet, hogy már holnap hazajön a Zuram!:-)) (Bevallom, már nagyon-nagyon hiányzik.:-)) Siettek, belehúztak, úgyhogy nem sokára kész lesznek Németországban a munkával.

Szóval finishben vagyunk. Hétfőn vagy kedden költözünk.:-))

8 megjegyzés:

  1. Nagy irigyellek, én sokat költöztem, pakoltam de annyira szeretem az ezzel járó MINDENT.:) Képeket majd rakj fel lécciii:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, nekem hihetetlen, hogy szerethető lenne benne minden?!:-)) Amúgy azt szokták mondani, hogy egy költözés a legjobb nagytakarítás, és ez igaz is.:-)) Én most már kezdek belefáradni.... Bár, az ottani kipakolás viszont már nagyon izgalmas lesz: mi hová kerüljön, milyen legyen, stb...
      De a legizgalmasabb: az ÚJ ÉLET!:-))

      Törlés
  2. Annyira örülök!:-) Ügyesek vagytok nagyon!!!
    Sokat gondolok Rátok, és csak azért sem vagyok irigy! Talán mi is egyszer...

    VálaszTörlés
  3. Várom én is a fotókat! Kitartást még erer a 6-7 napra.

    VálaszTörlés
  4. De jó! Remélem hamarosan eljutunk Hozzátok, és élőben is láthatunk mindent.
    Nagyon szurkoltunk Nektek, és örülünk, hogy sikerült.
    Hajrá, hajrá!!!

    VálaszTörlés