2012. július 31., kedd

Vége a szabadságnak:-(


Sajnos.
Még szabadságra indulásunk előtt, szombaton megünnepeltük Dóri lányunk születésnapját egy általam készített, igen "házias" küllemű tortával és persze ünnepi ebéddel.
Az egyelőre gyertya nélküli házias küllemű

Aztán persze lóhalálában igyekeztünk Dadára, mert igen csak gyülekeztek a felhők, a mi kölcsön utánfutónk meg fedetlen. De sajnos a nagyon várt eső igen szerény lett, szinte meg sem áztatta a földet, csak port verte le egy kicsit.
Ezek a felhők nem sok esőt hoztak

Arról még nem írtam, hogy 3 nagy gyermekünk van, akik közül egy él még velünk. Ők nem költöznek velünk Dadára, őket egyelőre fogva tartja a "város fénye". Ott nőttek fel, ott a nyüzsgés, az "élet" (?), ott tanulnak, dolgoznak.  Megértem őket, ilyen idős koromban talán én is így döntöttem volna..... Hogy később másképp döntenek-e, nem tudni. De abban biztos vagyok, hogy sokat lesznek nálunk, velünk.:-))

Gyerekeink leendő lakosztálya

A leendő bejárat. (Nem így fog maradni.:-))
Kilátás a teraszukról





"Pirosodik az ég alja, alighanem szél lesz..."
Lett.:-))

Gyönyörű képek, nem? Már-már giccsesek


Szomszédaink Zsömle nevű kutyája gyakorlatilag velünk él, ha lent vagyunk. Nagyon szereti a mi kutyáink társaságát. a képek este készültek.
Zsömi, aki pont a fotónak pózol

Zsömi és Csipsz barátok
Itt látszik Fanni kutyánk is, aki fajtáját tekintve spicc

Bent a házban nem tudtunk csinálni semmit (az előző lakók ott lévő holmija miatt), inkább a ház körül tettünk-vettünk. 
A csatornából 3 év fenyőtüskéit, tobozait, almafaleveleit szedte ki a Zuram. Bizonyos helyeken totális volt a dugulás. Fájószívvel le kellett vágnia a teremni készülő almafa néhány ágát, mert olyannyira rálógott a tetőre, hogy az a csoda, hogy eddig nem sodorta le a cserepeket, vagy nem törte össze őket. Ezeket csendben, hogy ne is lássa a kényszerű pusztítást, én hordtam össze egy félreeső helyre. Aztán lekaszálta a leendő veteményesünk vállig érő tengerét, jómagam a karnyi ecetfák kifűrészelésével segítettem.
Tájkép csata után

Az "elesettek"

Egy gyors minőségellenőrzés

Ebből hogy lesz vetemény???


Egyik nap pihenésképpen ellátogattunk Bányára, egy közeli pihenőhelyre, ahol Csipsz kutyánk munkaköri leírásának megfelelően munkába kezdett, lévén ő egy gombászkutya. Közben készítettem néhány képet. valamit elállíthattam, mert nem lettek túl jók.
Útban Bányára

Egy ilyen bökős izé is milyen szép lehet

Bánya, kicsit homályosan

A tó Bányánál
(Sajnos nem tudom a nevét)




Holnap folytatom a beszámolót.....

6 megjegyzés:

  1. Bányató... /Bocs, de nem tudtam kihagyni!/ De mi az a gombászkutya?! És mindkettő gyönyörű! Meg persze lesz abból vetemény! Orsi

    VálaszTörlés
  2. A tóról elsőre nekem is ez ugrott be, Bányató. Lehet, hogy a ritkítás néha pusztításnak tűnik, de utána olyan szépen levegőhöz jut minden, és még vadabbul kezd hajtani. A veteményes is ki fog alakulni.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    A fotómasinádon szerintem beállítottad a makro felvételt, azaz a közeli tárgyakat képes szépen kiemelni, míg a távolabbiakat "homályoséllya". De az a szép Bánya-tó így is tökéletesen mutat.:D
    A képeid szépek, hangulatosak, nem giccsesek, fotópályázaton is indulhatnál velük! Csinálj még!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Zuram szerint valami zoom-ot kapcsoltam ki, azóta visszakapcsolta.:-)) A fotókat amúgy vegyesen csináljuk, ő is, én is. A legtöbbjét én csinálom, a legszebbjét meg ő.:-)) Bár azokért a naplementés képekért nagy árat fizetett, megcsípte közben egy földidarázs, amire kicsit allergiás: mellkasi fájdalom, hatalmas duzzanat, stb.

      Törlés