2019. május 27., hétfő

Gasztronómiai kalandozások a Szarkafészekben I. Szalonnasütés


Hogy hogyan oldjuk meg az "élelmezést" itt a Szarkafészekben? Általában egyszerűen, de nagyszerűen. (Jó, tudom, ez elég szerénytelenül hangzott, de a vendégeink visszajelzései is ezt mutatják.😀)
A szóba jöhető konyhatechnológiai műveletek a következők (az egyszerűbbtől a bonyolultabb felé haladva):
- szalonna sütés, fokozva esetenként a Nagy Palócföldi Tüzes Vassal
- bográcsozás: pörköltek, halászlé, babgulyás stb...
- grillezés: no nem a bolti előpácolt kategóriában, hanem saját jószágból (legtöbbször), saját páccal
- kemencézés: a langallótól a vörösboros kakason át, a fokhagymás-fehérboros nyúltól a csülökig.

Itt most mindenki nyelhet egyet, mert következnek a fényképek az elmúlt hétvégéről...

Hát először is, kell ugye a tűz


Aztán ki kell pakolni a hozzávalókat

Gomolyog a füst

No meg aztán arra is ügyelni kell, nehogy szomjan halljunk közben:-)




Absztinenseknek:-)

Egészségünkre!   

Levezetésnek néhány csendélet a Szarkafészekből:







 Köszönjük Sára a gyönyörű fotókat és a remek társaságot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése