2019. április 29., hétfő

Hogy mik vannak?! :-)


Zárójel:
(A tegnap reggelről Judit barátnőm anyukájának, Hanna néninek ironikus szavai jutottak eszembe: "Hogy mik vannak?! És mennyire kell vigyázni!?"  Hanna néni amúgy ezeket a mondatokat akkor használta, amikor valamiről nagyon lelkesen, izgatottan meséltünk. Erre ő teljesen szenvtelen, komoly arccal és hanggal forrázott le minket a fent idézett szöveggel. Mit lehet tenni, ilyen volt a humora, ő maga volt a szarkazmus.)

No de térjünk a lényegre a kitérő után: egy nem várt (természetesen a nem tervezettséget értem ezalatt) születés rázta fel a Szarkafészket vidéki nyugalmából: Csinosnak, a szegény, sánta póninak (érkezéséről itt olvashattatok:Én kicsi pónim, sántaságáról pedig itt:) kiscsikója lett vasárnap reggelre.

Póni volt a póniban!:-)

Kedves barátaink, rokonaink nálunk töltötték a hétvégét. Laci vasárnap reggeli sétára indult szokása szerint a birtokon. Meglepetten látta meg a az új jövevényt és kérdezte is Drágámat:
"- Van még egy lovatok?
-Persze, a póni.
-De még egy?
-Nincs.
-Akkor valami vendégló?
-Nincs vendégló.
-Biztos? Nekem úgy tűnt, mintha lenne egy új.
-Biztos nincs, Lacikám.
-De én láttam valami kis foltost a legelőn. Akkor valakié átszökhetett?
-Nem hiszem, senkinek nincs a környéken kicsi, foltos lova.
-Akkor talán valami kutya...
-Megnézzük Lacikám!"
És megnézték.:-) Laci izgatottan szaladt fel hozzánk, hogy elújságolja az örömhírt, ami bearanyozta az egész vasárnapunkat. A Zuram a "becsületes megtalálót" kérte fel a névadásra. Lajos barátunk szerint fiú, így aztán a Laci nevet kapja. (Első megindultságában adta neki Laci ezt a nevet. Ha kanca lett volna,  Hajnal lenne.) Estére természetesen egész Dada tudta már és csodájára jártak a szomszédok.:-)


Csinos tavaly augusztusban érkezett hozzánk és nagy valószínűséggel az előző gazdája sem tudta, hogy vemhes lett, így aztán mi sem. Aztán balesete történt, amit kis híján nem élt túl, és mégsem vetélt el, sőt szépen kihordta, megellette a kiscsikót. A mi (és vendégeink) legnagyobb örömünkre!


Na ő aztán tényleg "én kicsi pónim":-) Akkora a kicsi, mint egy kutya:-)
Kis pihenés a nagy ijedtségre!:-)


Erről a szép hétvégéről lesz egy másik poszt is, további képekkel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése