2018. április 18., szerda

Itt a tavasz, mondhatnám...


..., bár nem hiszem, hogy újdonságot árultam volna el vele. Hajtanak  a virágok, zöldülnek a levelek és reményeink szerint kinő a fürdőház, a konyha és a "party pajta".:-) Elnézést kérek a tavaszi képzavarért, de hát az április már csak ilyen bolondos.:-) Egyszóval kezdődik, jobban mondva folytatódik a jurta projekt. A "kiszolgáló épületek" (úgymint fürdőház, konyha, nyitott terasz) már úton vannak Dada felé, ahol éppen az alapozásuk munkálatai folynak. Sajnos ki kellett vágnunk az öreg cseresznyefát, egyrészt mert útban volt, árnyékolta volna a fürdőház napkollektorát, másrészt mert már nagyon öreg, beteg volt és a termése sem volt "sokat érő". Be kellett áldoznunk. Tehát a hely megtisztítva várja az "ásatásokat".

A leendő helyszín fatorzókkal

Itt lesz a vízakna

Ezen lesz a fürdőház alapja

Már a konyha alap gödre is készül
Néhány tavaszi kép következik a bejegyzés címének alátámasztására:

A legelőnkön minden tavasszal megjelenik egy nárcisz csoport, nem tudni hogyan került oda, de üdítő látvány, ahogyan megtöri a zöld fűtenger "egyhangúságát".
Sárga sziget

Közelről

Végre kint lehetnek állataink a legelőn

Békességben
Közben a leendő lucernásunk is beindult, el kezdett hajtani.  Hogy ne legyen elérhető "büféasztal" idő előtt, legelésző barátainknak, így körbe villanypásztoroztuk. A lucernás ugyanis a vésztartalék lesz, ha megint aszályos lenne a nyár.

Bújnak már a kis lucernák

A "kerítés":-)

Ez a kép inkább őszinek tűnik, pedig a múlt héten készült. Egy kis szegfűgomba nőtt a gyümölcsösben.
Tündit és Hérát nehéz szívvel, de sikerült eladni, így talán még egy bála széna vásárlásával kihúzzuk a teljes kizöldülésig. Nagyon jó helyre kerültek, a  Bőszénfai Szarvasfarm állatsimogatójába. A múlt héten meg is látogattuk őket. Egy kicsit csalódtunk, nem következett be a viszontlátás öröme, sőt igazából ránk se hederítettek, oda se jöttek.:-( Lehet, hogy megharagudtak?:-)

Tündi és Héra

Lámák a Szarvasfarmon?:-)

Tündi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése