2014. április 13., vasárnap

Sűrű hét áll mögttünk


Sűrű, de igen eredményes. Végre leféregtelenítettük a kecskéket, kicsiket, nagyokat egyaránt, ami nem volt kis mutatvány, tekintve a kecskéink nagy számát (most kb. 50-en vannak összesen), és mozgékonyságát. Segítséget kértünk és kaptuk DrágajóLajosunktól (szokás szerint:-), igen eredményesen vett részt a kecskehajkurászásban. Az az igazság, hogy eddig sem szerette nagyon a kecskéket, és most sem kerültek közelebb a szívéhez. Sőt. A végén, elmenőben csak annyit mondott: "most adjátok el őket".:-) Két féle féregtelenítőt kaptak: egyet injekcióban, bőr alá, egyet pedig szájon át, egy fecskendő segítségével. Én voltam az "állatorvos", egyre rutinosabban adom be a gyógyszereket. (Lehet, hogy praxist nyitok?:-)) (Már a szelént is én adtam be az újabb gidáknak, és a nagyobbaknak az ismétlőt.) Ráment az egész délelőtt, de meglett. Ahogy mondani szokták: "ez jó mulatság, s férfimunka volt".:-)
Vannak egy páran:-)

Legelészve
Aztán szerdán is Lajosunk segítségét kértük, ez úttal majd' teljes napra, mert könyvtár látogatáson voltunk. No nem kölcsönzési, hanem kóstoltatási illetve eladási céllal. Délelőtt a Kaposvári Városi Könyvtár Egészségnapján pakoltunk ki, délután pedig Pécsett a Tudásközpontban, ahol a fenntartható fejlődés témakörében tartottak előadásokat, bemutatókat, vásárt. Hát volt rohanás. De megérte, mert mindkét rendezvény várakozáson felül jól sikerült. Kaposváron csak két órányit tudtunk maradni, rohantunk haza a következő pakk áruért, és aztán Pécsre. (Közben Lajos látta el az állatokat. Kösz Lajos!:-) Pécsett körülbelül 3 óra alatt az összes portékánk elfogyott, még legalább másfélszer ennyi is elfogyott volna. De hát annyi volt.:-) Hihetetlen jó érzés volt hallani az elismerő szavakat, a dicséreteket. Mindenki kérdezte, hogy hol fogunk árulni, mert ilyet szívesen venne máskor is. A pácolt fetánk volt a sláger, abból még a kóstolós üvegben maradtat is ki kellett mérnem.:-) Azt is elvitték.:-) Gyökérkenyeret sütöttem, reggel frissen, a kóstoláshoz, az is elfogyott. Szóval sikerünk volt, ami nagyon jó érzés.
Kaposvár:

A mi kis standunk

Ez egy lekvárosé

Megy a kóstolgatás

A Zuram is a pult mögé állt:-)
Pécsett:
Olajos és lekváros standok


Mi is pakolunk

Már majdnem kész

Alakul

Érkeznek a látogatók

Csak tessék, tessék


KörbevesznekEz ilyen sajt, az olyan, az meg amolyan...:-)

Zeneszó kísérte a vásárt, nem is akármilyen...

Kezdünk kifogyni

Szappanjaink

Az esti zenekar
A végén, kifulladva:-)
 Jövőre is megyünk.-)

Aztán pénteken elindultunk, hogy Zalából gazdagítsuk állatállományunkat. Drágám azt találta ki, hogy az állományt elviszi a núbiai felé (ez egy afrikai kecskefaj, nagyon jól tejelő, kicsit érzékeny), hiszen akkor kisebb állatszám mellett lehet előállítani a szükséges tejmennyiséget. Nem akar tisztavérű állományt, mert azokkal sok baj van, inkább vegyíteni, hogy ellenállóbb legyen. És a szaporulatot is jobban el lehet adni, egyre többen keresik a núbiaiakat. Hát így került hozzánk Lajos a núbiai bak, Pihe (ő szánentáli) és gyerekeik, akik már núbiai keverékek. Bakot eredetileg csak ősszel akartunk venni, de Lajos olyan szép és szelíd, meg olyan jól voltak tartva, hogy végül is elhoztuk (Az ára is baráti volt, ennyiért nem lehet núbiai bakot venni.:-)
Lajos

Pihe

A Pihe család

Réka (ugye milyen aranyos fülei vannak, olyan "tündés", nem?!:-))

Panna, a kis csíkos arcúBarátkozunk:-)

Tudtátok, hogy a núbiai még arról híres, hogy a baknak nincs "bakszaga"? (No jó, egy egészen icipici, egészen közelről van.:-)

6 megjegyzés:

 1. Bak, aki/ami nem BAC-szagú? :-))) Hiszem, ha látom! Pontosabban, ha szagolom... Még pontosabban, ha szagolom, és még akkor sem érzem. :-)

  A kis csíkos fejű nagyon aranyos.
  Simizni való. No meg úgy hallottam Pirosszka macsek isismét anya lett, az ő kölykeit is szívesen megsimogatnám. (Nem, haza ismét nem hozok macskát.:))))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztoooos ez?:-) Ahhoz előbb ide kéne jönnöd, hogy NE vigyél haza macskát.:-)

   Törlés
  2. Annyira örülök a sikereiteknek! Emlékszem még a kezdeti bizonytalanságodra, arra, amikor egy hatalmas váltásra készültetek, még éppen csak az új házat, életteret nézegettétek/fontolgattátok, de arra is, hogy már akkor is bíztál abban, hogy örömet fog hozni. S látod, nem csak örömet, de sikert, elismerést és egy teljesen más, boldog életet! :-)

   Törlés