2012. december 11., kedd

"Tél tábornok"


Szombat délelőtt a szokásos éves szalámi, kolbász töltéssel foglalatoskodott a Drágám (jövőre már igazi disznóvágás lesz Dadán) , így aztán csak délután tudtunk indulni Dadára. Nem tudom, figyeltétek-e a híreket: Dél-Dunántúlra piros jelzés volt érvényben, hófúvás, hóátfúvások voltak mindenfelé Baranya, Somogy, Zala és Tolna megyében. Budapesti barátnőm fellélegzett, amikor felvettem a vonalas telefont, hogy "de jó, hogy nem indultatok el! Alsó csíkon megy, hogy milyen ítéletidő van Baranyában, és, hogy senki ne induljon el, akinek nem muszáj!"-mondta. No, nekünk muszáj, úgyhogy ha a Zsolt hazaért, indulunk- válaszoltam. És különben is, mi az az "alsó csíkon megy"? Kiderült, hogy a tv csatornákon, az adás alatt folyamatosan kiírják a figyelmeztetést. Muszáj volt mennünk, mert nincs fagyálló a fűtésünkben és - 12 fokot jeleztek a hétre, nem hagyhatjuk, hogy szétfagyjon a rendszer.
Úgyhogy 2 óra körül irány a Tesco (ott nem volt), majd a Praktiker, ahonnan az utolsó hóláncot hoztuk el. Bepakoltunk meleg ruhát, élelmet, hólapátot, vizet, teletankoltunk, aztán irány Dada! Kb. 2 óra alatt értünk le, különösebb gond nélkül. Nem mondom, volt ahol 50-nel tudtunk menni. Egyedül a szélvédőre fagyott hó okozott gondot, ami miatt néha meg kellett állnunk, lekaparni. A 14%-oson (már Dada előtt pár méterrel) egyszer megtorpantunk, de az út mellé készített homok és a nyers izomerő segített. Büszke voltam magamra, a domb utolsó 15 méterén én toltam fel a több, mint egy tonnás Berlingót. De odaértünk!:-))
Mindenkit felhívtunk, aki aggódott értünk, aztán áthívtuk a Katáékat megünnepelni szerencsés odaérkezésünket egy kis friss sültkolbásszal, forraltborral. Amíg sült a kolbász és vártuk a vendégeket, felkerültek a vendégház konyhájának felső szekrényei a falra.

Vasárnap aztán kisütött a nap, bepakoltam a konyhaszekrénybe végre (vége a dobozokból főzésnek, tálalásnak, hurrááááá!:-)).

Alakul a vendégház konyhája.
Még hiányzik az oldaldekor, a mosogató még nincs bekötve, meg valami  "hátfal" is kéne.
A béka nem marad, csak vicc.:-))

Alakul a vendégház hálószobája is.


Még hiányzik kép a falról, no meg könyvespolc is lesz, könyvekkel, hogy a  vendégek olvashassanak, ha kedvük tartja

A vendégek szekrénye


Gyönyörködtünk a csodás, havas tájban, készítettünk pár fotót.
Még korán, amikor a nap még csak erőlködött, hogy áttörje a felhőket

Ez nem kutya-, hanem rókanyom

A szokásos "fafotó"

Hajrá napocska!:-)


És lám, győzött a fény!

"Befújta az utat a hó..." (Ahogy a nóta mondja.:-))

Kicsit "behavazódtunk":-))

A tölgy nem hagyta el a leveleit


A csipkebogyó üde színfolt a nagy fehérségban

A legelőt jól "átfésülte" a szél


Most nem kívánkozott senki a diófa alá ülni:-))


 Drágám kiszedte az áthelyezendő villanyvezetékeket a falból, fagyállót töltött a fűtési rendszerbe. Kicsit még pakolgattunk, aztán indultunk vissza Pécsre.


12 megjegyzés:

  1. Szép az a vendégszekrény, ennél már csak a táj hívogatóbb. Én is szeretm a fákat fotózni, amikor levetkőznek. Hivatalos kártyát, SZÉP tán is elfogadtok majd? vagy ehhez kell telepíteni valami rendszert,

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tervezzük, hogy elfogadunk SZÉP kártyát is, de egyelőre még nem jártunk utána a módjának. Szóval, ha lehetséges lesz, akkor igen. Régebben mi is mindig üdülési csekkből mentünk nyaralni, már csak ezért is.:-)

      Törlés
  2. Nagyon szépek lettetek, a vendégház kimondottan hívogató :D

    VálaszTörlés
  3. Nagyon kellemes felfedezni mindig, hogy mennyit haladtok! Az a bizonyos szekrény nagyon szép, valami gyönyörűség, igazi mestermunka. Igazán megfordult a fejemben, hogy egyszer szívesen lennék a vendégetek...

    VálaszTörlés
  4. Annyira hangulatosak a fa nyílászárók! Sokan vitatják ezt, pedig össze sem hasonlíthatók ronda műanyag társaikkal! Egy műanyag nem képes visszaadni azt a feelinget, amit a fa képvisel...

    VálaszTörlés
  5. Rendíthetetlenül haladtok előre. Gondoltam rátok azon a hétvégén, vajon nekivágtok-e az útnak,örülök, hogy nagyobb kaland nélkül megfordultatok.
    Már most hívogató a ház, a táj, sokszor eszembe jut, hogy egyszer élőben is "bevizsgáljam".

    VálaszTörlés
  6. Visszaolvastalak, lassan gyülekeznek a vendégek!

    VálaszTörlés