2012. december 6., csütörtök

Pirike a "pH csoda"


Pirike nem nagy tejivó, sőt. egyáltalán nem issza. (Talán tejcukorérzékeny.:-)) Vizet sem iszik. Száraz tápot nem kap, úgy tűnik elég neki, ami a konzervjéből, illetve a házi maradékokból belejut. Szóval vizet nem. (Pedig mindig oda van készítve neki egy tálkába.) Azt viszont már többször láttam, hogy fürdés után a zuhanytálcából vagy a kádból nyalogatja az ottmaradt szappanos vizet. Egyik este kérdeztem a Zuramat (aki már félig aludt), hogy látta-e már, hogy Pirike issza a szappanos vizet. És vajon miért csinálja? Drágám, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, lazán válaszolta: lúgosít.
Ja, az más!:-))

A kádban
Mi itt a gond, kérem?:-))

5 megjegyzés:

  1. "Uram és parancsolóm" is a a folyó vizet issza a kádban, mindig csurgatni kell neki. Van tálkában is víz kikészítve, de arra csak akkor fanyalodik ha éjjel pl. nem kelek fel itatni. Viszont az erkélyen lévő tálból nyáron mindig iszik. Ő sem tejes, néha, pl. ha a kávémba kikészítem, akkor abba elkaptam, hogy beleívott. 12 év alatt mondjuk négyszer. Fürdés után jól vizezzétek be a kádat/zuhanytálcát neki, ihasson belőle. Próbáld ki csurgatást, szerintem ő is ráharap. Azaz ráiszik, hogy pontosabb legyek. S ami a bónája, ha csapban mosok hajat, na az a mennyei élvezetek teteje, hogy oda belefekhessen. Miért? Ki tudja?

    VálaszTörlés
  2. Érdekes "portékák" ezek a makkák.:-))

    VálaszTörlés
  3. Az enyém,, míg volt, imádott fürdeni. Ha meghallotta, hogy folyik a víz, irány a kád, alig bírtam kirakni a szűrét. Ha becsuktam a fürdőajtót, torka szakadtából ordított, hogy be akar jönni. Ennek örömére fürdős makka lett, imádott fürdeni. Csak alig bírta kivárni, hogy én kimásszak, és beugorhasson ő a kádba.
    A barátnőm makkáját szittelem időnként, ha nem találom, akkor tuti, a kézmosóban fekszik, és ha megnyitom a csapot, imádja ő is. Sőtéspláne, ha csepeg, az a csúcs Drazsénak.
    Imádni valóak, amúgy. Sajnos Döme nagyon a szívemhez nőtt, és nagyon megviselt, amikor elment. Úgyhogy egyelőre nem lesz makkám, marad Drazsé, ő pont arra jó, hogy az alkalmi makka hiányt enyhíti, és kétszer örülök.
    Egyszer, amikor hozzák, egyszer, amikor elviszik :D

    VálaszTörlés
  4. Érdekes, hogy Pirike nem szereti a tejet! Az én macskáim imádják. Az utcánkban egy családnál tartanak teheneket, onnan hordom a házi tejet, s mikor esténként indulok érte, elkísér a banda, a ház előtt szépen sorban leülnek (öten!) megvárnak, s vissza, közben tekerednek a lábamra, elfekszenek, lépni nem tudok az úton és hízelegnek, hogy simogassam meg őket, aztán ahogyan beérünk az udvarra, mind szalad az etető tálkák felé és alig várják hogy öntsem a még meleg tejecskét. Zene füleimnek, ahogy lefegyelnek :)Eszter

    VálaszTörlés