2012. augusztus 8., szerda

Szabad szombaton szabad szappanozni....


A múlt szombaton a Szappantanoda haladó, úgynevezett meleg szappan készítő tanfolyamán jártam. A gyorsabb szappankészítést (a hagyományos, hideg szappannak 4-6 hét érésre van szüksége) sajátítottuk el, illetve folyékony mosószer, mosogatószer, sampon, tusfürdő és krémszappant készítettünk. Megint jó kis társaság gyűlt össze, nagyon jó volt a hangulat, rengeteg minden készült. Eddig csak a mosogatószert próbáltam ki, az nagyon jó. Ma a mosószert fogom "tesztelni".
Közben beértek a hagyományos kecsketejes szappanok, amikről már tettem fel képet. Nagyon jók! Nem  azért, hogy a magam portékáját dicsérjem  (állítólag az öndicséret "büdös":-)), de tényleg nagyon jók. Aki próbálta (és nagyon komoly, abszolút pártatlan bírálatokat kértem), mind megerősített ebben. Én extrán száraz bőrű vagyok, de ez nem szárít, nem húzódik utána a bőr. Ebből még sokat fogok "gyártani" a családnak és ajándékba.
Néhány kép a tanfolyásról:
Kornélia a "tantónéni"
(Sajnos éppen nem erre néz)

Munkában

A csapat egyetlen férfitagja


Ebből sampon lett, csalánteás hígítás után

A tusfürdő levendulás, citromfüves hígítást kapott

Ebből desztillált vízzel mosogatószer készült (talán teafaolaj is került bele)

Várakozás a teafőzet elkészülésére

Mosószer készül (természetesen még ezt is hígítottuk utána)


Lázas munka folyik kérem (no meg  a szappanok)

Jómagam, ahogy mosogatószert oldok éppen

A tegnapi teszt mosás tapasztalata sötét ruhákkal: nagyon jó a mosószer, ecetet tettem az öblítőtartályba: finom szappanos illat, puha, nem gyűrődött, tiszta ruhák...... Át fogok állni erre a mosószerre, mert olcsó, nem szennyezi a környezetet. Az ecet öblítés egy régi problémánkat oldotta meg: a Zuramnak nagyon kényes az orra, nem szereti a "mű", szintetikus illatokat. Én meg vasalni nem szeretek, így mégis csak kellett valami öblítőt használni. Eddig!:-))
A fehér ruhás tesztről is be fogok számolni.

4 megjegyzés:

  1. Ilyen sampont és tusfürdőt az oktatótok árul is valahol? Amióta kecsketejes szappant használok mást nem is próbáltam, nagyon szeretem. Kukkants be bodzazsuzsához!Látom már a listádon van.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Holdgyöngy!
      Nem árul, csak tanítja, használja, úgyhogy azt tudnám ajánlani, hogy jelentkezz be hozzá egy tanfolyamra, és akkor fogsz tudni Magadnak készíteni. Nem ördöngösség hidd el, könnyen el lehet sajátítani. Az oldalát a bejegyzés első sorában belinkeltem, ott minden szükséges adatot megtalálsz. Momentán nem működik az oldal, de azt ígérték, hogy mától már fog. Próbálgasd.:-))

      Törlés
  2. Én a napokban készítettem életem első saját mosószerét és öblítőjét.Szívesen tanulnék még praktikákat tőled!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öblítőt??? Azt hiszem, hogy inkább én tanulhatnék Tőled.:-)) Öblítőt miből kell?
      Írjál egy e-mailt, privátban megbeszélhetjük a praktikákat.:-))

      Törlés