2012. május 22., kedd

Egy megvalósuló álom

Lassan bejutottunk a célegyenesbe. A hétvégén jártunk leendő otthonunkban, megegyeztünk a tulajdonosokkal, már csak a szerződés megírása van hátra.

Hosszú út vezetett idáig, lassú lépésekkel, sok megszületett és elvetett tervvel, néha megtorpanásokkal. Ez a blog is ezért született, ezt az utat segítette, és segíti tovább, és dokumentálja egy beinduló kisgazdaság születését, életét.
Nehezen lendülök bele a blogírásba, ez látszik is. Kicsit véletlenszerűek a bejegyzések, kicsit koncepció nélküliek. Ez lassan talán változni fog. Egyrészt most már beindulnak az események, és mindig lesz miről beszámolni, másrészt reményeim szerint magam is  belendülök az írásba idővel és megtalálom a hangot.

A blog neve most változni fog, hiszen a kérdőjel eltűnik a címéből, és az életünkből is, hogy helyet adjon sok, sok további, de más jellegű kérdőjelnek. Eltűnik a hol folytassuk tovább, merjünk-e belevágni, merre induljunk kérdés, helyette jön a hogyan kezdjünk bele, hány és milyen állatot vegyünk, mennyit tudunk vállalni anyagilag és fizikailag, milyen csatornákon próbáljuk eladni kérdés. De úgy vagyunk vele, hogy majd minden kialakul, adni fogják magukat a dolgok. Ha nem így megy, akkor próbáljuk másként, másfelé.

Eddig nem nagyon írtam még "álomhelyről".  A terület 1 hektár, mellette használható hozzá még másfél hektár, gyönyörű helyen a Zselicben...... A közelben (mindössze1,5 km-re) több tó, horgászásra, fürdésre. Kedves, szimpatikus  emberek laknak arra, sok a városi betelepülő, aki hozzánk hasonló okokból keresett új otthont. A ház elég tágas, jó elosztású, kevés felújítást igényel, szép hosszú, délre néző verandával, repkénnyel, pincével, majdnem teljesen ép, szép nagy istállóval, fészerrel. Abszolút alkalmas arra, hogy eltartson egy családot tisztességesen. A tágasság azért érdekes, mert az egyik házrészben falusi vendéglátást tervezünk, a másikban laknánk. Az istálló pedig a népesre és változatosra tervezett állatállomány miatt fontos. A fő profil a kecskesajt készítés lesz, amiben az indulásnál tapasztalataikkal segítségünkre lesznek barátaink Lamine és Simone, akiknek a farmjáról, a Kaba Farmról már tettem fel képeket, és akiknek az élete példaként szolgálhat nekünk és másoknak is. http://szarka-feszek.blogspot.com/2012/04/reg-nem-voltam.html Róluk még biztosan lesz szó a blogban.

A költözés időpontja még bizonytalan, hiszen függ a házunk eladásától, amiben továbbra is számítok a Kedves Olvasók segítségére..... Szóval, ha tud valaki olyat, aki Pécsett szeretne vásárolni  barátságos, meleg otthont, nyugodtan ajánlja neki a miénket: http://szarka-feszek.blogspot.com/2012/04/na-kerem-megint-itt-vagyok.html. Szabad a Facebook-on is megosztani, vagy bármilyen módon terjeszteni.:-))
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.399883413377447.94921.100000673748261&type=1

Szóval indulunk...
Aki akar, jöhet velünk virtuálisan....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése