A kemencés leírásomhoz kívánkozik a húsvéti medvehagymás receptem leírása.
És itt kell eldicsekednem azzal is, hogy megjelentem nyomtatásban! No, ne valami Good Food-os cikkre gondoljatok, hanem egy ennél szerényebb, teljesen más jellegű kiadványra. Szóval a Farmakognóziai Hírek VII. évfolyamának 23. számában (minden számban, a leghátsó lapon vannak gyógynövényes receptek), 3 medvehagymás receptet jelentettek meg tőlem. Természetesen nem (teljesen) saját fejlesztésűek, közszájon forgók, kivéve az elsőt, mert az igazi rögtönzés volt, amikor először elkészítettem. Mielőtt valaki elrohanna az újságoshoz a lapért, hogy megvásárolja (természetes ironizálok), elárulom, hogy ez egy egyetemi szakmai újság, és nem lehet simán hozzájutni. A "gyógynövényes lányok" felkértek, hogy ezentúl minden számban tegyek közzé recepteket, ezzel segítve őket, hogy kipróbált, használható tippeket adjunk a gyógy- és fűszernövények felhasználásához.
Úristen! Lehet, hogy rovatvezető lettem??!!:-))
Szóval a recept:
Medvehagymás csirkemell római tálban:
Hozzávalók:
csirkemell, póréhagyma, bacon szalonna, tejföl, só, bors, medvehagyma
A csirkemell darabokat (nagyobbacskákat)
befűszerezzük sóval, borssal, esetleg grillfűszer keverékkel. A medvehagymát
picire aprítjuk, tejföllel elkeverjük, kevés sóval ízesítjük. A pórét megtisztítjuk, felszeleteljük. Egy
beáztatott római tálat kibélelünk baconnel, elterítjük rajta a póré felét. Rátesszük
a póréhagymára csirkemelleket, rákenünk a medvehagymás tejfölből, újra pórét
szórunk rá, arra mehet még a tejfölből. 30-40 perc alatt megsütjük, utána
levesszük a tál tetejét és kicsit megpirítjuk.
Mi kemencében szoktuk, de sütőben is nagyon finom lesz.
És íme a folyóirat hátlapja:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése