2020. május 4., hétfő

A tavasz csodái


Hogy mik a tavasz csodái? Egy új élet születése, esetleg sok-sok új élet születése, egy kirándulás, egy kemencés ebéd a szabadban, egy séta a Petörke partján, egy lovaskocsizás... Ez mind a szabadság! Furcsa leírnom így a karatén idején ezt a szót, de itt vidéken nem létezik bezártság. Ahol ekkora terek vannak, ahol bárhová elsétálhatsz, ahol, ha kedved tartja, kint ebédelhetsz a diófa alatt vagy a teraszon, vagy napozhatsz a kertben, vagy focizhatsz a gyepen, vagy hirtelen ötlettől vezérelve szalonnát süthetsz tábortűznél vacsorára vagy bográcsozhatsz délben, ahol olvasgathatod kedvenc könyvedet a függőágyban, ahol majd' mindegy mi történik máshol, mert itt MÁS. Ez a szabadság!

Kevés szabadabb érzés van a lovaskocsizásnál, amikor a ló lassú, ütemes ballagása közben szemlélődik az ember. Minden apróságot észre vesz, hiszen van ideje nézegetni, nincs hová sietni. Szabad bambulni, visszalassulni a ló ütemes ringatásában, megnyugtató a madárdalos csend. Napfény, madárcsicsergés, végtelen mezők, repceföldek, erdei dülőút, megannyi színes virág a földutak mentén. Béke és határtalan szabadságérzés!







  
 
Remélem vissza tudtam adni a lovaskocsizás hangulatát a képekkel. Köszönjük a gyönyörű fotókat Fanni!
És most jöjjenek a születések!
Kikeltek a kiscsibék, jobban mondva az első csapat, hiszen a keltető most is üzemben van, jön a következő garnitúra. Kb. 23 csibe van, azért csak kb., mert aki próbált már kisjószágot számolni, az tudja, hogy szinte lehetetlen vállalkozás, annyit mozognak.

Az első

Csibecsapat
 A következő örömhír, hogy megellett Tücsök, a puli-pumi keverékkutyánk. Az apuka szintén puli-pumi keverék, remek terelőkutya, Palkó. Róla sajnos nincs fotónk. A helyi juhászatban lát el szolgálatot.
Hello!



Aludni szeretnék!
Kettő kiskutyának már van gazdája, egy 3.-nak is valószínű. Amúgy 4 lány-2 fiú az arány. Az egyik lánynak már neve is van, nagyon bátor felfedező, így a Tyereskova nevet kapta.:-)

A kislibák is szépen nőnek.


Elkezdte a tavasz önteni ajándékait, itt a bodzaszörp szezon!
Már készül
És nemsokára készül a citromfüves mentaszörpöm, amit vendégeink már jól ismernek.Idén fenyőrügy szörpöt is készítek, régóta piszkálja  a fantáziámat. Pálinkás tinktúrát is tervezek fenyőrügyből, állítólag kitűnő felső légúti problémákra, köhögésre. Bővül a házipatika.:-)
A kertünk is lassan termőre fordul, nő a saláta, a retek, a zöldhagyma. Kibújt a cukorborsó, csemegekukorica. Ja, és már terem a spárga. Már nagyon vártuk, hogy a saját zöldségeinket ehessük.

Hát ide várjuk, ebbe az "édenkertbe" vendégeinket pihenni, feltöltődni, szabadnak lenni...

2 megjegyzés:

  1. Ajánlhatom a zöld dió tinktúrát is. A bodza szörp receptjét szívesen venném.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt is szoktunk.:-) Én friss bodzaitalt szoktam csinálni, nem szörpöt, rosszul fogalmaztam, de itt a receptje:

      Friss bodzaszörp
      10 bodzaernyő
      60-70 dkg cukor
      3 evőkanál citromsav
      3 citrom karikára
      Összekeverni, 1-2 napos állás után leszűrni, utána hűtőben tartani.

      Törlés