Hogy mik a tavasz csodái? Egy új élet születése, esetleg sok-sok új élet születése, egy kirándulás, egy kemencés ebéd a szabadban, egy séta a Petörke partján, egy lovaskocsizás... Ez mind a szabadság! Furcsa leírnom így a karatén idején ezt a szót, de itt vidéken nem létezik bezártság. Ahol ekkora terek vannak, ahol bárhová elsétálhatsz, ahol, ha kedved tartja, kint ebédelhetsz a diófa alatt vagy a teraszon, vagy napozhatsz a kertben, vagy focizhatsz a gyepen, vagy hirtelen ötlettől vezérelve szalonnát süthetsz tábortűznél vacsorára vagy bográcsozhatsz délben, ahol olvasgathatod kedvenc könyvedet a függőágyban, ahol majd' mindegy mi történik máshol, mert itt MÁS. Ez a szabadság!
Kevés szabadabb érzés van a lovaskocsizásnál, amikor a ló lassú, ütemes ballagása közben szemlélődik az ember. Minden apróságot észre vesz, hiszen van ideje nézegetni, nincs hová sietni. Szabad bambulni, visszalassulni a ló ütemes ringatásában, megnyugtató a madárdalos csend. Napfény, madárcsicsergés, végtelen mezők, repceföldek, erdei dülőút, megannyi színes virág a földutak mentén. Béke és határtalan szabadságérzés!
És most jöjjenek a születések!
Kikeltek a kiscsibék, jobban mondva az első csapat, hiszen a keltető most is üzemben van, jön a következő garnitúra. Kb. 23 csibe van, azért csak kb., mert aki próbált már kisjószágot számolni, az tudja, hogy szinte lehetetlen vállalkozás, annyit mozognak.
Az első |
Csibecsapat |
Hello! |
Aludni szeretnék! |
A kislibák is szépen nőnek.
Már készül |
A kertünk is lassan termőre fordul, nő a saláta, a retek, a zöldhagyma. Kibújt a cukorborsó, csemegekukorica. Ja, és már terem a spárga. Már nagyon vártuk, hogy a saját zöldségeinket ehessük.
Hát ide várjuk, ebbe az "édenkertbe" vendégeinket pihenni, feltöltődni, szabadnak lenni...
Ajánlhatom a zöld dió tinktúrát is. A bodza szörp receptjét szívesen venném.
VálaszTörlésAzt is szoktunk.:-) Én friss bodzaitalt szoktam csinálni, nem szörpöt, rosszul fogalmaztam, de itt a receptje:
TörlésFriss bodzaszörp
10 bodzaernyő
60-70 dkg cukor
3 evőkanál citromsav
3 citrom karikára
Összekeverni, 1-2 napos állás után leszűrni, utána hűtőben tartani.