Közeledünk gasztronómiai sorozatunk végéhez, a múlt hétvégén kemencéztünk. (Mondjuk a múlt héten kétszer is, meg tegnap is, de nem mindig dokumentáljuk.😀)
Kedves barátaink kaptak ajándékba 2 báránycombot (ezt nevezem praktikus ajándéknak!), és kérdezték, hogy nem lenne-e ez remek alkalom egy kis összejövetelre? Erre a válasz: "Már hogy a viharba ne?!"😀😀
|
A főszereplő |
Szóval: ők befűszerezték a combokat: egy csípős, egy nem csípős pácba, ezúttal egzotikus-arabos ízekkel. Én a két combot körberaktam vegyes zöldségekkel: újkrumpli, gomba, lilahagyma, cukkini, paprika, fokhagyma, édesburgonya, rozmaringágak, aláöntöttem kis fehérbort, ment rá egy kis olviaolaj.
Reggel vágtunk 4 kiskakast. (Sajnos a haszonállatok közül először mindig a hímneműek mennek a levesbe, olykor szó szerint 😀.) Kettőt mindjárt vasalt csirke fazonra vágtam, tudjátok, amikor a hátánál van végig vágva, és mellcsontjánál ki van lapítva, majdnem 2 dimenziósra. A Borbás Marcsi féle vajas, kakukkfüves, kurkumás csirke mellett döntöttem. A fűszerek a vajba vannak keverve, sóval, citromlével, és a fellazított bőre alatt van egyenletesen elosztva a teljes felületén. Így sehol sem szárad ki, gyönyörű lesz a bőre. Körülötte újkrumpli, ami a csirkéből kiolvadó fűszeres vajban sül meg. Na, ez ám a valami, valami! Isteni! A tálalásnál ezekhez került még egy kis egyszerű dalmát saláta.
És mentek be a kemencébe köretestül, a csirkék kicsit később.
És jó borok és jó társaság. Ja, és egy kis vihar, ami volt olyan tapintatos, hogy nem vitte magát túlzásba, és az eső is jókor esett le.😀
|
Lassan terítünk |
|
Kész a bárány |
|
Gyűlnek a tepsik |
|
Egy "közeli":-) |
|
Tálalva! |
Néhány kép a héten a kemencében készült ételekről:
|
Zsebes karaj |
|
Az örök klasszikus, a töki pompos |
Az est "dekorációja":
|
Vihar után |
Köszönjük a képeket Ádám!
Ti aztán jól összefogtatok Bodza Zsuzsával. Őt olvasni is embert próbáló. Jó az utolsó fotó. A többiről nem szólnék.
VálaszTörlés