Múlt pénteken készítettem el a következő egyszerű, gyors ételt (tudjátok, ami mostanában a specialitásom az állandó időhiány miatt):
Kapros-tejfölös hal
Hozzávalók
1 pici hagyma
½ kg tonhal filé (más halféle is jó)
kapor
tejföl
fehérbor
só, bors
A hagymát olajon megpároljuk, közben a filét felkockázzuk, a
hagymára tesszük, kicsit pirítjuk, aláöntünk egy kevés fehérbort, fedő alatt
kicsit átpároljuk. Rászórunk egy teáskanál lisztet, elkeverjük vele, utána a
kapor 2/3-ával, ráöntjük a tejfölt, elkeverjük azt is, egy picit főzzük vele.
Az étel elkészülte előtt kicsivel rászórjuk a maradék kaprot. Én azért teszek a
végén is egy kis kaprot, mert intenzívebb lesz az íze, ha nem fő meg
túlságosan. Rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.
Sajnos "idő hiányában" fotó sem készült.:-)) (Na jó, bevallom: megint elfelejtettem.:-))
Lassan beindul az élet Dadán.... Úgy tűnik hétfőn érdekes hírekkel, fotókkal tudok jelentkezni....
Lassan beindul az élet Dadán.... Úgy tűnik hétfőn érdekes hírekkel, fotókkal tudok jelentkezni....
És lenne szíved hétfőig csigázni engem? :-)
VálaszTörlésNaná!:-))
TörlésNo jó, nem: úgy néz ki, hogy elmegyünk első állatainkért (bár a helyük még csak ideiglenes), és néhány technikai eszközt is sikerül beszerezni a sajtgyártáshoz. De a részletekkel tényleg hétfőn jövök.:-))
Mi is holnap vesszük meg -ha minden igaz- az első két anyakecskénket.:-)
TörlésGratulálunk! Ha hallasz a környéken, szigorúan "jó családból való" kecskéket, szólj légyszíves. Nekünk ugye több darab kéne, "Biztos megélhetés" jeligére a hirdetőbe.:-))
Törlés